Bookbeat, Årets deckarförfattare

Årets deckarförfattare 2020 är korad, enligt bookbeat

Sofie Sarenbrant har utsetts till Årets svenska deckarförfattare 2020. Priset är datadrivet och bygger bland annat på lyssnarnas vanor och hur omtyckta författarens tre senaste böcker har varit. Foto: Press/BookBeat

För andra året i rad delar Bookbeat ut pris till Årets svenska deckarförfattare. Vinnaren av Årets svenska deckarförfattare 2020 blev Sofie Sarenbrant, skriver Bookbeat i ett pressmeddelande.

BookBeat har utsett Årets svenska deckarförfattare och för andra året i rad gick priset gick till Sofie Sarenbrant.

Se andra rabattkoder från Bookbeat och nextory

Lyssnardata ligger till grund för priset

Priset styrs helt utifrån data från lyssnarna och det är lyssnarnas ljudboksvanor och deras röster på författaren som legat till grund för utnämningen av Årets deckarförfattare. Priset grundar sig på hur genomlyssnade, populära och omtyckta författarens senaste tre böckerna har varit under det senaste året.

Fantastisk prestation av Sofie Sarenbrant

Bookbeats Head of Content Curation, Annika Riklund, anser att det är en fantastisk prestation av Sofie Sarenbrant som vinner Årets deckarförfattare för andra året i rad.

Enligt Annika Riklund är Sofie Sarenbrant en enormt populär författare och lyssnarna har verkligen tagit henne till sina hjärtan. Det har utan tvekan gjort Sofie Sarenbrant till en av Sveriges mest framstående och bästa deckarförfattare.

Andra året i rad som priset delas ut

Det är andra året i rad som Bookbeat delar ut priset Årets svenska deckarförfattare. Det är kombinationen av data som visar antalet som valt att lyssna på de tre senaste böckerna av de nominerade författarna, hur många som faktiskt har lyssnat på hela ljudboken samt användarnas snittbetyg på böckerna.

Ära att få priset Årets deckarförfattare

Sofie Sarenbrant säger att det är en ära att få priset Årets deckarförfattare igen. Det är något som betyder mycket för henne. Hon kommer att påminna sig själv om att det finns många som väntar på nästa bok om Emma Sköld nästa gång hon får skrivkramp eller drabbas av tvivel och prestationsångest.

Sofie Sarenbrant riktar också ett stort tack till alla som lyssnat på hennes tre av hennes böcker Mytomanen, Skamvrån och Syndabocken, som har bidragit till att hon vann priset Årets svenska deckarförfattare 2020.

Se andra rabattkoder från Bookbeat och nextory