Maria Wern: ny säsong 2023

Alla säsonger finns att streama på Tv4play. Med andra ord säsong 1,2,3,4,5,6,7,8 och nu även säsong 9. Serien fanns tidigare på cmore som nu heter TV4 play

Maria Wern: En Nordisk Kriminalserie av Mästarklass

I den mystiska och förtrollande skärgården på Gotlands kust, där böljande hav möter de dramatiska klipporna och tät skog, utspelar sig en av Nordens mest älskade och spännande kriminalserier – ”Maria Wern”. Denna svensk-norska produktion har erövrat hjärtan runt om i världen med sina skickligt vävda mysterier, komplexa karaktärer och förmågan att balansera spänning med skildringen av det vackra gotländska landskapet.

Serien, baserad på Anna Janssons populära romaner, ger liv åt Maria Wern, en kvinna som har dedikerat sitt liv åt att lösa brott och göra Gotland till en säkrare plats. Maria Wern spelas briljant av svenska skådespelaren Eva Röse, vars prestation ger karaktären en djup och nyans som gör henne oförglömlig för tittarna.

”Maria Wern” är mycket mer än bara en kriminalserie. Den är en inkörsport till Gotlands unika och mångfacetterade kultur och landskap. Genom varje episod får vi en inblick i ön och dess invånare, och detta är en av seriens styrkor. Naturen och miljöerna är nästan som en egen karaktär i serien. Kameran fångar den orörda skönheten och det ibland kusliga mörket i öns omgivningar, vilket skapar en omedelbar och atmosfärisk känsla som är svår att glömma.

De intrigfyllda avsnitten tar tittarna med på en resa genom mänskliga svagheter, moraliska dilemman och mörka hemligheter. Varje fall kräver Maria Werns fulla uppmärksamhet och skarpsinne, och det är en fröjd att följa henne och hennes team när de nystar upp trådarna och försöker förstå de mörka och ibland skrämmande motiven bakom brotten. Serien undviker ofta de enkla lösningarna och tvingar tittarna att gräva djupare för att förstå sambandet mellan de olika händelserna och karaktärerna.

Maria Werns personliga liv är också en viktig del av serien. Hennes egna kampar och sorger ger en extra dimension åt hennes karaktär och gör henne ännu mer trovärdig och mänsklig. Hennes relation till sina barn och hennes försök att finna balans mellan sitt yrkesliv och sitt privatliv är något som många tittare kan relatera till.

En annan aspekt som gör ”Maria Wern” så fascinerande är dess förmåga att utforska och belysa aktuella samhällsfrågor. Serien rör sig smidigt mellan olika teman, från miljöproblem till frågor om rättvisa och jämlikhet, och lyckas integrera dessa ämnen på ett sätt som är relevant och tankeväckande utan att förlora spänningen i berättelsen.

”Maria Wern” är en serie som har allt – spänning, drama, mystik och en stark kvinnlig huvudkaraktär som inspirerar och berör. Med sina mångbottnade historier och den vackra gotländska kulissen är den en resa som tittare inte vill missa. Så slå er ner, låt er förföras av de dramatiska kusterna och fängslas av mysterierna som Maria Wern löser i den här nordiska kriminalserien av mästarklass.

Streama säsong 1 och 2 från början?

Säsong 1:

I säsong 1 av “Maria Wern” introduceras tittarna till den komplexa och engagerande världen av Maria Wern, en skicklig kriminalkommissarie på Gotland. Serien inleds med att Maria och hennes team ställs inför ett antal mystiska och utmanande brott som inträffar på den idylliska ön. Under säsongens gång får vi följa Maria när hon avslöjar komplicerade samband, avslöjar hemligheter och kämpar med de personliga utmaningarna som följer med hennes yrke.

En av de mest minnesvärda delarna av säsong 1 är hur den skildrar Gotlands natursköna skönhet och samtidigt förmedlar en atmosfär av spänning och mysterium. Många av fallen är nära kopplade till ön och dess unika kultur, vilket ger serien en autentisk känsla av plats.

Maria Werns karaktär utvecklas också djupt under säsongen, och tittarna får insyn i hennes komplicerade familjeliv och personliga utmaningar. Hennes yrkesliv och privatliv vävs samman på ett sätt som ger serien en extra dimension av realism och djup.

Säsong 2:

I den andra säsongen av “Maria Wern” fortsätter serien att leverera spännande mysterier och fascinerande brott. Maria Wern och hennes team återvänder för att lösa nya fall som utmanar deras färdigheter och uthållighet. Säsong 2 tar serien till nya höjder med ännu mer komplexa och oväntade plottdrag.

Ett av höjdpunkterna i säsong 2 är den fortsatta utvecklingen av Maria Werns karaktär. Hennes personliga resa blir ännu mer intrikat, och tittarna får följa med henne när hon konfronterar sina egna demoner och tar itu med de komplexa relationerna i sitt liv. Denna säsong lyfter också fram teamets arbete och samarbete när de arbetar tillsammans för att lösa de svåra brotten.

Säsong 2 bygger vidare på den väl etablerade atmosfären och miljön från säsong 1 och ger tittarna en djupare inblick i Gotlands unika och mångsidiga kultur och landskap. Den fortsätter också att beröra aktuella samhällsfrågor och utforskar de mörka sidorna av den idylliska ön.

Sammanfattningsvis erbjuder både säsong 1 och 2 av “Maria Wern” en fängslande upplevelse som kombinerar spännande brottsmysterier med skildringen av en stark kvinnlig huvudkaraktär och Gotlands vackra, men ibland skrämmande, omgivningar. Serien fortsätter att vara en mästarklass inom nordisk kriminaldrama och fortsätter att förföra och fascinera tittare världen över.

Alla avsnitt i säsong 9 finns nu att stream apå Tv4play. (Prova strreamingtjänsten gratis)

Avsnitt 1 - Vinna eller försvinna (del 1)

Avsnitt 1 – Vinna eller försvinna (del 1)

Säsongsstart. En ung fotbollstalang hittas mördad dagen efter ett firande av A-lagets avancemang till en högre division. En osund idrottskultur blottas, där allt handlar om att prestera och vinna till varje pris.

Avsnitt 2 - Vinna eller försvinna (del 2)

Avsnitt 2 – Vinna eller försvinna (del 2)

Maria Wern dyker djupare i den destruktiva idrottsmiljön med hetsande föräldrar, mutor och elitsatsningar. Kaspers syster utsätts för hot och frågan är om fallet hinner lösas innan fler unga människor råkar illa ut.

Avsnitt 3 - Jacqueline (del 1)

Avsnitt 3 – Jacqueline (del 1)

En man hittas skottskadad och döende vid en kyrkoruin. Det tycks handla om gängkriminalitet, men motiv saknas och vapnet är borta. Maria och hennes team söker bevis för att mordet har koppling till en känd kriminell person på ön.

2033• 44 min

Avsnitt 4 - Jacqueline (del 2)

Avsnitt 4 – Jacqueline (del 2)

Maria försöker hjälpa den unga mamman Fanny att ta sig ur sin relation med den misstänkte, samtidigt som hon hoppas att Fanny kan hjälpa till att lösa fallet. Situationen eskalerar och Maria tvingas ta stora personliga risker.

Avsnitt 5 - Plats 89 (del 1)

Avsnitt 5 – Plats 89 (del 1)

Midsommarfirandet på campingen avbryts tvärt när en av sommargästerna hittas mördad. Misstankarna faller genast på den avvikande mystiske unge mannen. Samtidigt kallas Sebastian till förhör hos polisens interna utredningar.

Avsnitt 6 - Plats 89 (del 2)

Avsnitt 6 – Plats 89 (del 2)

Maria och Sebastian brottas med kommunikationen. Samtidigt nystar Maria vidare i vad som visar sig vara ett komplicerat relationsdrama. Vänner visar sig nu vara bittra fiender och den tidigare så idylliska ytan är ett minne blott.

13 september 2023• Se senast 28 augusti 2033• 44 min

Avsnitt 7 - Ett tidigare liv (del 1)

Avsnitt 7 – Ett tidigare liv (del 1)

Två ungdomar hittar en bil på botten av ett kalkstensbrott. I bilen sitter en död kvinna, och det visar sig snart att offret har studerat på en av öns folkhögskolor. Maria börjar förhöra elever i jakt på mer information.

Avsnitt 8 - Ett tidigare liv (del 2)

Avsnitt 8 – Ett tidigare liv (del 2)

Säsongsavslutning. Utredningen har tagit Maria och Sebastian till Stockholm. En tidigare anställd vid folkhögskolan är huvudmisstänkt och eftersöks. Poliserna närmar sig lösningen på gåtan, men stora överraskningar och erbjudanden för framtiden finns att se i sista delen.

Idag 00:00• Se senast 28 augusti 2033• 44 min

Prova senaste TV4 Play erbjudande!

Hitta även senaste Viaplay erbjudande